Pelud.Net - e-mail : peludnet@gmail.com


Click here for Myspace Layouts

utorak, 22. veljače 2011.

VTV - ČETVRTAK 24. veljače 2011.


Ovaj četvrtak u VTV-ovoj emisiji Vekerica,
voditelj Mirko Švenda -Žiga ugostit će
Kuglački klub iz Koprivnice. Uz predsjednika
Radovana Kneževića i igračice, Vesne Sertić i
Melinde Petrić, u goste dolazi i počasni predsjednik
Mladen Kušec, naš poznati pisac za djecu i
radiski voditelj...Garantiramo dobru emisiju!
U četvrtak u 10 sati!

subota, 12. veljače 2011.

VTV - ČETVRTAK 17. veljače 2011.



PRILOČKA AMATERSKA SCENA
(P.A.S.)

O UDRUZI:

Udruga Priločka amaterska scena osnovana je 15.10.2005. godine s namjerom da se kajkavski dijalekt stavi u suvremene dramske situacije, odnosno da se napravi otklon od njegove dotadašnje upotrebe u scenskom izričaju našeg kraja, a to je prvenstveno bila ruralna tematika bliže ili dalje povijesti.
Prvi nastup bilježi 11.11.2005. godine u Cirkovljanu s predstavom "Dečki". Od osnivanja redovito nastupa na Festivalu kazališnih amatera Međimurja. Svojim radom predstavlja se u Međimurskoj i susjednim županijama, a bilježi i nastupe u susjednoj Sloveniji. Članovi također sudjeluju na promocijama knjiga lokalnih autora.
Od osnivanja P.A.S.-e ulogu predsjednika preuzeo je Božidar Glavina. Dejan Novak obavljao je dužnost tajnika koju je od ove godine preuzela Ana Grabant. Trenutno P.A.S. broji 12 aktivnih članova: Božidar Glavina, Dejan Novak, Barbara Novak , Damir Mužanić , Marko Kos, Vlado Kovač, Filip Hozjak, Ivana Žeželj, Željka Grabant, Ana Grabant, Patricija Pongrac i Luka Sinković!

DOSADAŠNJI RAD:

Priločka amaterska scena prvi se puta predstavila na Festivalu kazališnih amatera Međimurja 2006. godine s predstavom "Dečki". Goran Muminović, Dejan Novak, Iva Stanko i Ivana Jačimović nastupili su na KAM-u izvan konkurencije.

Barbara Novak, Damir Mužanić, Lidija Lukačić, Sanela Horvatić, Leona Krušelj, Dejan Novak i Ivana Jačimović glumili su u predstavi "Komu to ftičeki popevljeju?".

U prosincu 2007. godine održan je 1. regionalni festival u Prelogu. P.A.S. predstavila se s komedijom "Mi smo vam obični ljudi".

"Dok vreme caru mine" (glumci: Dejan Novak, Barbara Novak i Damir Mužanić) prikazivala se 2008. godine.

2009. godine izvodila se predstava "Kanal" u kojoj su glumili: Dejan Novak, Filip Hozjak, Damir Mužanić i Barbara Novak.

Predstavu "Tenja..." Dejan Novak, Željka Grabant, Marko Kos, Vlado Kovač, Filip Hozjak, Barbara Novak i Damir Mužanić izvodili su u 2010. godini.

U tijeku su nastupi s predstavom "Dečki" u kojoj glume: Damir Mužanić, Marko Kos, Željka Grabant i Ana Grabant.

NAGRADE:

Za igrokaz "Dok vreme caru mine" autoru Božidaru Glavini 2008. godine na Festivalu kazališnih amatera Međimurja (KAM) uručena je nagrada za najbolji amaterski dramski tekst. Osim te, P.A.S. osvojila je i nagradu za najbolju predstavu i sudjelovala na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Kastvu.

2009. godine Božidar Glavina, autor teksta predstave "Kanal" koju je izvela P.A.S. na KAM-u, dobio je nagradu za najbolji amaterski dramski tekst.

ponedjeljak, 7. veljače 2011.

VTV - ČETVRTAK 10. veljače 2011.



Drazen Eisenbeisser

Rođen 21.06.1957. u Koprivnici. Sklonost slikanju počeo je pokazivati još u osnovnoj školi.
U početku samouk. Do sredine osamdesetih godina imao je povremene prekide u radu.
Sredinom osamdesetih je konačno «proslikao» u pravom smislu te rječi te uspio održati kontinuitet sve do danas. 1992. godine upoznao se sa prof. Z. Kauzlarić – Atačom s kojim je do danas u kontaktu, a koji mu je svojim savjetima, u više navrata, puno pomogao. Na njegov poticaj, te na poziv akademskih slikara Romana Baričevića i Željka Mucka u periodu od 1996. i 1997. slika u njihovoj majstorskoj radionici.
Od početka 2007. godine samostalan je likovni umjetnik.

SAMOSTALNE IZLOŽBE SLIKA: «Galerija S» Koprivnica 1992. god. ,Knjižnica «Dugave» Zagreb 1994. god. ,»Galerija ZB Art» Ludbreg 2007. god. ,Galerija OŠ Bakovčice 2007. god. , Kulturni centar «Cafe bar Zeus Faber» 2007. god. , Galerija Hrvatske Paneuropske Unije 2008. god., Galerija «Sanctus Quirinus» Sisak 2009. god. , izložba umjetničke fotografije »Galerija ZB Art» Ludbreg 2009. god. i Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci 2010. god.

četvrtak, 3. veljače 2011.

VTV ČETVRTKOM U 10 SATI, 3. veljača 2011.

Udruga "LJEVI" iz Draškovca.
Traženi podaci i fotografije nisu nam dostavljeni.
Vjerujemo da će gledatelji VTV-a u samoj
emisiji saznati o ćemu se radi... (snf)